Zorgartikelen

Er zijn verschillende redenen te bedenken om op zoek te gaan naar zorgartikelen. Misschien is je partner of jijzelf onlangs wel geopereerd, of misschien is je kindje wel gevallen tijdens het buitenspelen en heeft hij of zij daarbij de enkel gebroken. Er zijn verschillende soorten zorgartikelen die je nodig kunt hebben. Hierbij kun je onder andere denken aan artikelen die je kunt gebruiken bij het lopen of verplaatsen, beschermingsmiddelen, zorgbedden, meetinstrumenten en hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij de persoonlijke verzorging. Wanneer je deze artikelen voor een tijdelijke periode nodig hebt, is het vaak mogelijk om deze artikelen te huren. Echter is het ook mogelijk dat je bepaalde zorgartikelen voor een langere periode, of voor altijd nodig hebt. In dit geval kan het verstandiger zijn om deze artikelen te kopen.

Zorgartikelen kopen

Er zijn situaties te bedenken waarin het noodzakelijk is om zorgartikelen te kopen. Denk bijvoorbeeld maar aan het aanschaffen van een douchestoel op het moment dat je ouder wordt en niet meer zo goed kunt staan. Vaak komen de artikelen die je koopt voor je eigen rekening, maar het is soms ook mogelijk om hiervoor een vergoeding te ontvangen van je zorgverzekeraar. Dit is meestal het geval op het moment dat je een medische indicatie voor het aanschaffen van een zorgartikel hebt. Meestal wordt deze indicatie afgegeven door je behandeld arts, of je wordt bezocht door de WMO van de lokale gemeente. Ook zijn kunnen namelijk een indicatie afgeven voor het aanschaffen van speciale hulpmiddelen.

Speciale hulpmiddelen

Er zijn verschillende speciale hulpmiddelen die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je zelfredzaamheid toeneemt. Echter zijn deze hulpmiddelen vaak vrij duur om aan te schaffen. Wanneer je niet over voldoende budget beschikt om nieuwe hulpmiddelen aan te schaffen, is het in veel gevallen ook mogelijk om tweedehands hulpmiddelen aan te schaffen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende tweedehands scootmobielen, rollators en sta-op stoelen verkrijgbaar. Ook wanneer je dus over een minder groot budget beschikt is het toch mogelijk om verschillende hulpmiddelen aan te schaffen.

Op zoek naar zorgartikelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *