Refurbished laptops

Tegenwoordig kan je gemakkelijk goede refurbished laptops aanschaffen. Tweedehands laptops zijn in veel gevallen een stuk goedkoper en hebben vele opties die er extra opgezet kunnen worden in tegenstelling tot laptops die van de fabriek komen. Als je kijkt naar refurbished laptops dan zijn dit in veel gevallen laptops die voorheen in gebruik waren als een lease laptop. Om deze reden zijn ze vaak niet zo oud en nog in een uitstekende staat. Door het bedrijf wat ze verkopen zijn ze schoongemaakt en opgeknapt, oftewel refurbished. In veel gevallen kan je ook oude laptops terugvinden die aan de militaire standaarden voldoen en verkocht worden na gebruik. Deze gaan nog 6 tot 8 jaar mee gemakkelijk.

Refurbished laptops zijn vaak van een hoge kwaliteit

Het zal je misschien verbazen, maar je vindt echte pareltjes terug binnen het assortiment van tweedehands laptops wat je tegenwoordig kan vinden. Sommige laptops zijn amper gebruikt en zo goed als nieuw, andere hebben zulke sterke hardware en waren bijvoorbeeld gaming laptops, maar nooit voor dit doeleinde gebruikt. Veel refurbished laptops komen van zakelijke gebruikers en gebruikten de laptops niet thuis, maar alleen voor zakelijke doeleinden. Daarnaast worden deze laptops vaak erg snel afgeschreven door het bedrijf en vervangen, omdat er van de economische waarde uitgegaan wordt. Dit betekent dat deze tweedehands laptops nog jaren mee kunnen gaan en het zijn ook nog een A merken zoals Dell, HP, Apple, Lenovo en Fujitsu. Iedere laptop wordt op meer dan 30 punten gecheckt door een techneut voordat hij opnieuw te koop wordt aangeboden en daarnaast zijn het nog eens hele schappelijke prijzen ook waarvoor ze verkocht worden.

Het gradatiesysteem van refurbished laptops

De meeste winkels die tweedehands laptops verkopen maken gebruik van een ranking systeem. Dit houdt in dat bijvoorbeeld 5 sterren een geheel nieuw en ongebruikt apparaat betreft. 4 sterren houdt in dat de laptop gebruikt is, maar zo goed als nieuw is met minimale gebruikssporen. 3 sterren is een duidelijk gebruikte laptop waarbij je van een afstand de gebruikerssporen kan zien en/of een kapotte lak heeft en dergelijke.

Is een tweedehands laptop de moeite waard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *