WWFT cliëntenonderzoek

Heb jij een bedrijf waarvoor je met regelmaat een WWFT cliëntenonderzoek moet uitvoeren? Dan doe je er slim aan dat te doen met speciale WWFT software. Deze is ervoor ontworpen om heel gemakkelijk de identiteit van je (potentiële) klanten en zakenrelaties te controleren en te monitoren. Deze software is nodig omdat het nu eenmaal erg lastig is dat allemaal zelf te doen. Het doen van een WWFT cliëntenonderzoek is bovendien verplicht, dus je doet er slim aan een dergelijk programma te gebruiken.

WWFT cliëntenonderzoek met abonnement

De meeste programma’s die je kunt gebruiken voor een dergelijk WWFT cliëntenonderzoek zijn beschikbaar op basis van een abonnement. Dat wil zeggen dat je elke maand een vast bedrag betaalt en daarvoor gebruik kunt maken van deze dienst. Vaak is dat onbeperkt, soms met een maximum aantal dossiers. Je moet namelijk bij elk WWFT cliëntenonderzoek en dossier aanmaken. Deze kun je steeds vernieuwen en jarenlang (tot wel 5 jaar lang) bijhouden en laten monitoren. Je hoeft er zelf eigenlijk weinig aan te doen, enkel de juiste gegevens in te voeren en het identiteitsbewijs van de betreffende(n) personen te uploaden. Het systeem vergelijkt deze dan automatisch met elkaar, en checkt de identiteit van deze persoon of personen.

Waarom is de WWFT wet zo belangrijk?

Middels de WWFT wet en een dergelijk WWFT cliënenonderzoek moet worden voorkomen dat zwart geld via zakelijke transacties wordt witgewassen. De wet is vooral belangrijk bij grote sommen contant geld. Als een klant je dus in contanten wil betalen dan zul jij er zeker van moeten zijn dat dit geld op legitieme wijze verdiend is. Dit kun je doen middels zo’n WWFT onderzoek. Je bent verplicht dit soort onderzoeken te doen, en als je dat niet doet loopt je kans een hoge boete te krijgen. Bovendien wacht je een flinke reputatieschade als een partner waar je mee samenwerkt niet legitiem blijkt te werken, dus neem vooral het zekere voor het onzekere.

Hoe voer je een WWFT cliëntenonderzoek uit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *