EMS fitness

Ben je op zoek naar een effectieve sportmethode voor een complete workout? Ga dan eens op zoek naar naar EMS fitness. Bij EMS fitness worden alle spiergroepen in je lichaam gestimuleerd met behulp van Electro Musculaire Stimulatie. Tijdens een EMS fitnesssessie draag je een speciaal pak. In dit pak zitten electroden verwerkt die worden aangestuurd door een speciale machine. Deze electroden geven impulsen af aan je huid. Hierdoor worden de belangrijkste en grootste spiergroepen van je lichaam geactiveerd. Hierbij kun je onder andere denken aan je buik- en borstspieren, maar ook aan je bilspieren en armspieren. Zelfs de dieper gelegen spieren in je lichaam worden tijdens EMS fitness geactiveerd.

Spiergroepen worden geactiveerd

Tijdens EMS fitness worden de verschillende spiergroepen in je lichaam geactiveerd. Echter wordt er bij deze vorm van fitness veel minder een beroep gedaan op de gewrichten in je lichaam. Wanneer je dus kampt met lichamelijke klachten die betrekking hebben op je gewrichten, kun je nog steeds EMS fitness volgen. Dit omdat je gewrichten tijdens deze manier van fitness niet belast worden. Dit maakt dat EMS fitness ook geschikt is op het moment dat je herstellende bent van een blessure aan één van je gewrichten. Echter zijn hierbij wel uitzonderingen. EMS fitness namelijk niet geschikt wanneer je kampt met een aantal lichamelijke ziekten.

Niet geschikt

EMS fitness is niet geschikt wanneer je kampt met een lichamelijke ziekte zoals epilepsie of hartproblemen. Ook wanneer je zwanger bent is EMS fitness geen geschikte trainingsmethode. Wanneer je dus zwanger bent of kampt met een lichamelijke ziekte zoals epilepsie of hartproblemen, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een andere trainingsmethode. Een EMS fitness sessie staat gelijk aan 180 minuten krachttraining in de sportschool. Echter duurt een sessie bij EMS fitness maar 15 tot 20 minuten. Hierdoor kun je dus deze vorm van sport ook prima beoefenen op het moment dat je beschikt over zeer weinig vrije tijd en toch regelmatig een complete workout wilt ondergaan.

EMS fitness voor een complete workout

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *