Sportrevalidatie Nootdorp

Ben je op zoek naar sportrevalidatie in Nootdorp? Maar weet je nog niet precies wat het inhoudt? Bij sportrevalidatie wordt er gefocust op het herstellen van een (chronische) blessure. Het doel hiervan om op een duurzame manier van de blessure af te komen. Hierbij wordt je geholpen door fysiotherapeuten die of de sportleerlijn hebben gevolgd of een master in sportfysiotherapie hebben behaald. Hierdoor weten ze wat er nodig is om op topniveau prestaties te kunnen leveren. Daarbij wordt er allereerst uitgegaan van je eigen persoonlijke situatie. Op basis daarvan worden er doelen opgesteld.

Wat moet je zelf doen bij sportrevalidatie?

Sportrevalidatie in Nootdorp kun je volgen op locatie maar je moet zelf ook thuis aan de slag. Dit helpt namelijk om sneller te kunnen herstellen van een blessure. Verder wordt er op een multidisciplinaire manier samengewerkt. Hierdoor kun je zo snel mogelijk weer op het sportveld komen te staan. Als je niet meer kunt sporten of net een operatie bent ondergaan kan sportrevalidatie ook baat hebben. Door gebruik te maken van de opgedane kennis kunnen sportfysiotherapeuten helpen om de pijn te verlagen. Wanneer je geen blessure hebt maar deze juist wilt voorkomen kun je terecht bij een sportfysiotherapeut.

Sessies sportfysiotherapie ter preventie van een blessure

Bij een sportfysiotherapeut kun je dus terecht als je blessures wilt voorkomen. Deze helpt je om het sporten op de beste manier aan te pakken. Zo wordt er gefocust op je mobiliteit waardoor je bepaalde bewegingen beter kunt uitvoeren. Ook ga je aan de slag met kracht omdat je hierdoor betere prestaties kunt leveren in andere sporten. Waar de meeste focust op ligt, hangt af van je persoonlijke wensen en je persoonlijke situatie. Zo wordt er een stapsgewijs programma opgesteld waarbij jouw eigen doelen centraal staan. Nadat de sessies voorbij zijn krijg je handvatten mee zodat je ook thuis aan je doelen kunt blijven werken. Hierdoor heb je de minste kans op blessures.

Sportrevalidatie in Nootdorp

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *