Counselor Alkmaar

Op zoek naar een counselor in Alkmaar? Daar kun je verschillende redenen voor hebben. Misschien ervaar je bepaalde belemmeringen in je leven. Dit hoeft zich nu op dit moment niet gelijk te uit in daadwerkelijk probleem. Toch kan het als je het te lang laat doorsluimeren wel een probleem worden. Wanneer je bepaalde dingen die je hebt meegemaakt niet juist verwerkt kan dit namelijk later tot uiting komen. Een ander punt kan zijn dat je teveel in bepaalde patronen blijft doormalen en dat je daardoor strubbelingen ervaart. De taak van een counselor is om er voor te zorgen dat jij je verhaal kwijt kunt. Vervolgens is het de bedoeling dat je alles wat heb meegemaakt gaat verwerken. Hieruit komen dan als vanzelf nieuwe inzichten naar voren.

Begeleiding bij verwerking van een counselor

Er wordt gefocust op het vinden van patronen in je denken en hoe je daar in het dagelijks leven aan vasthoudt. Je gaat deze patronen onderzoeken en bekijken of ze eigenlijk nog wel zinvol zijn. Misschien is het tijd om een paar van deze patronen los te laten zodat je meer vrijheid in het leven kunt ervaren. Je bezit van natuurlijk namelijk over een bepaalde mate van zelf-oplossend vermogen die bij een counselor wordt aangewakkerd. Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van luister- of schrijftherapie waarbij je veel op je zelf gaat reflecteren. Hierdoor wordt er als vanzelf een aanspraak gedaan op je zelf-oplossende vermogen.

Duurzame handvatten van een counselor

In de coaching lift de focus op het herstellen van je zelf-oplossende vermogen. Daarbij wordt er naast luister- of schrijftherapie ook gebruik gemaakt van lichaamswerk en andere oefeningen vanuit de psychologie. Het doel is dat je helder voor ogen krijgt waar je naar toe wilt. Ook wordt er in de coaching aandacht besteed aan het concretiseren van nieuwe mogelijkheden. Verder is het doel natuurlijk dat je weer in verbinding komt te staan met jezelf. Hierdoor zul je als vanzelf meer zelfvertrouwen krijgen.

Counselor vinden in Alkmaar

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *